Schiz.net: Schizophrenia Forum - Communicatiebehandeling

Forum van patiënten en niet-patiënten met F20-schizofrenie, MDP (BAD), OCS en andere psychiatrische diagnoses. Zelfhulpgroepen. Psychotherapie en sociale revalidatie. Hoe te leven na een psychiatrisch ziekenhuis

  • Onbeantwoorde onderwerpen
  • Zoeken
  • Gebruikers
  • ons team

Geneesmiddelen voor ernstige slapeloosheid

Geneesmiddelen voor ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »26/01/2014, 10:53

De psychose is voorbij. Ernstige slapeloosheid bleef.
Geprobeerd:
1. Ludimoil - helpt niet
2. Mirtazapine - helpt niet
3. melatonine - helpt niet
4. Propazine - het helpt, maar de volgende dag vertraag ik het, in de minimale dosis
5. Fenozepam - het helpt, maar de hele volgende dag is het moeilijk om er over na te denken, het gaat pas 's avonds over. En je kunt het niet lang aanhouden.
6.Sibazon - als een pellet voor een olifant.

Wie neemt er nog meer pillen voor slapeloosheid?

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »28.01.2014, 12:23

Chloorprothixeen heeft het net geprobeerd. Ik slaap er een nachtje over. Maar de volgende dag vertraag ik hard. In een minimale dosering van de slaappil.
P.S. Over het algemeen ben ik erg geremd maar NL, ook bij kleine doseringen. Ik voel me alleen goed op Solean of Sulpiride 100 mg, onderhoudsdosering.

En ik zal Sanwal proberen, bedankt.

Toegevoegd na 2 uur 15 minuten 12 seconden:
Ik heb de beschrijving van het medicijn Sanval gelezen. Het kan maximaal 4 weken worden gebruikt.
En ik heb slapeloosheid na een psychose. En ze kan langer meegaan.

Bied alstublieft die medicijnen aan die lange tijd kunnen worden gebruikt.
bedankt.

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »28/01/2014, 22:30 uur

Hallo Glockaya Kuzdra!
Ik heb je al lang niet meer gekruist

Vandaag probeer ik op Lerivon te slapen, en dan zullen we zien.
Ik wilde alprozole proberen, maar ze verkochten het overal in de stad. Ik probeer het hier, op het forum, van iemand te kopen..
En op chloorprothixeen rem ik bij de minimale dosering hard, ik kan bijvoorbeeld geen boek lezen.

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »30/01/2014, 15:45

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Door Ranger plaatsen »30/01/2014, 15:55

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »30/01/2014, 17:09

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Charlotte's bericht »30/01/2014, 21:10 uur

Hoe lang ben je gestopt met het drinken van IP? Ook ik heb jarenlang drugsvrije remissie gehad, hoewel ik in het begin soms slapeloosheid had, na de intrekking van IP, maar daarna verdwijnt het geleidelijk. Bij zeer ernstige slapeloosheid hielp het me soms om 's nachts een karige dosis NL te drinken (ongeveer een kwart van de minimale dosis seroquel) - en na een uur werd ik neergeslagen als een olifant.

Bovendien, zoals ik je eerder schreef, moet je op tijd naar bed gaan - om 9-10 uur en niet om 12 uur. Anders verstoor je de hele dagelijkse cyclus van slapen en waken. Zelfs als je je om 9-10 niet slaperig voelt, ga je toch naar bed en probeer je te slapen - geleidelijk zal het lichaam eraan wennen. Het helpt me ook om de temperatuur in de kamer te verlagen en 's nachts iets historisch te lezen..

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »30/01/2014, 21:38

Charlotte, ik ben een maand geleden overgestapt op een onderhoudsdosis Solean.
Ik heb geprobeerd minimale doses nachtelijke IP te drinken. Maar ze vertragen me allemaal de volgende dag, zelfs in de kleinste dosis!

Als ik om 9-10 naar bed ga, sta ik om 6 uur 's ochtends op.

Ik ventileer ook de kamer voordat ik naar bed ga.

Hier, op het forum, schrijven velen dat de slaap na een psychose enige tijd verstoord was.

Ik probeer voorlopig een droomboek te vinden, en als mijn acupuncturist uit vakantie komt, ga ik naar haar toe.

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Charlotte's bericht »30/01/2014, 22:39 uur

Als u pas een maand geleden van het IP bent afgekomen, is uw slapeloosheid heel normaal. Ik heb al vele malen geschreven dat IP een erg lang "ontwenningssyndroom" heeft, soms wel een paar maanden. Het feit is dat alle NL's dopamine-receptoren op neuronen blokkeren, daarom passen neuronen zich aan en laten ze nieuwe receptoren groeien, de zogenaamde. "farmacologische tolerantie". Als je dan plotseling stopt met het drinken van NL, worden de geblokkeerde receptoren gedeblokkeerd, plus nieuw gegroeide receptoren - dus er zijn te veel receptoren, en de dopaminestroom gaat scherp omhoog, boven de norm, wat tekenen van verhoogde dopamine veroorzaakt - eerst slapeloosheid, dan obsessief 'interessant gedachten ', en dan kan de zaak manie en psychose bereiken, als slapeloosheid en obsessies toenemen. Maar als je obsessies kunt onderdrukken en jezelf kunt dwingen om te slapen (minstens 8 uur per dag), dan zullen neuronen geleidelijk extra receptoren verwijderen en zullen de hersenen weer normaal worden. Meer details hier: http://www.schiza.net/viewtopic.php?p=164142#p164142

Kortom, terwijl je geduldig bent, moet je een paar maanden volhouden, 8 uur proberen te slapen en obsessieve "interessante gedachten" stoppen - als het je lukt, dan zullen geleidelijk het "ontwenningssyndroom" en slapeloosheid vanzelf verdwijnen. En als ze toenemen, dan zonder onnodige trots 's nachts weer NL gaan drinken in lage doses, anders bereikt het weer manie en psychose.

En toch, probeer in ieder geval om 10-11 uur naar bed te gaan, want nu word je "normaal", en het is heel goed mogelijk dat je geleidelijk weer gaat slapen op hetzelfde moment als alle "normale" mensen. En als je om 6 uur nog steeds wakker wordt, sta dan op en druk bezig, en probeer de volgende dag om 10-11 uur weer naar bed te gaan. Ik denk dat je hersenen geleidelijk naar een normaal schema zullen overschakelen en dat je om 6 uur niet meer wakker wordt.

Insomnia drugs beoordelingen

- Probeer niet te slapen. Om te begrijpen dat ik mijn ogen sluit, rust ik REEDS uit. En of ik slaap of niet, daar gaat het niet om.

- In bed liggen, ademen met je buik (zodat de maag gaat stijgen en dalen), concentreer je hier alleen op.

- Vind uw tijd om in slaap te vallen. Ik slaap bijvoorbeeld alleen goed van 02.00 uur tot 10.00 uur. Als ik 's nachts om 12 uur naar bed probeer te gaan, zal het resultaat niet bevallen.

- Frisse lucht, altijd een open raam. In mijn slaapkamer + 8 + 10.

1. Ontbering door slaap. Twee dagen zonder slaap. Ga overdag niet naar bed. Ga dan op de gebruikelijke tijd naar bed. Herhaal na drie tot vier dagen. Herhaal het niet vaak. 'S Nachts niet lezen, tv kijken of op een computer werken. U kunt borduren, naaien. Zoals in punt 4.
2. Word 's morgens voor zonsopgang wakker. Ontmoet de dageraad op straat. Een maand lang elke dag. Zorg voor frisse lucht, ook als het niet helpt.
3. Traditioneel - geen internet, computer, tv, etc. 's nachts. Kan niet slapen - ga buiten wandelen.
4. Probeer niet te slapen. Ik kan niet slapen - en naar de hel met hem. Schrijf boeken, borduur. Trek. Je kunt taarten bakken. Geen computer, geen lezen, geen tv. Iets creatiefs.
5. Aan een psycholoog - kinesiotherapeut.
6. Melatonine is geprobeerd?
7. Geslacht?
8. De beste manier is om weg te komen met lichamelijk werk. Vervelend, eentonig zwaar. Hak brandhout, graaf, maak sneeuw schoon. Geen fitness. Maar je kunt skiën. Hardlopen is ook mogelijk, maar het helpt erger. Natuurlijk buitenshuis, niet op een loopband.
9. De luchttemperatuur bij het naar bed gaan is niet hoger dan +16. Open raam. Je kunt een pet en een warme deken dragen.

Misschien ben je wakker omdat je bang bent voor de volgende dag. Het lijkt alsof totdat we naar bed gingen - de volgende dag zal niet beginnen, je kunt er niet bang voor zijn. De start van de volgende dag uitstellen.

En maak je geen zorgen - het is niet voor altijd. Het gaat weg. Ik heb drie jaar lang zoveel geleden. Het was lang geleden. Heeft gehaald.

Het helpt ook om verliefd te worden.

Cognac van jou vijgen zullen wachten, maar als dat - ik hou van Courvoisier

En ik slaap niet goed als ik de kinderen 's ochtends neem. Omdat ik weet dat ik dringend moet slapen, slapen, anders ben ik morgenochtend als een zombie. En juist hierdoor kan ik niet slapen..

Op die avonden dat je 's ochtends nergens heen hoeft, slaap ik goed.

Post-traumatische stress-stoornis

De auteur beschrijft PTSD - Post Traumatic Stress Disorder.

Het wordt zelfstandig behandeld, poliklinisch, zonder pillen. Door herinneringen aan gebeurtenissen en ervaringen in de klauwen van een psychopaat te herschrijven.

Tryptofaan is alleen veilig als u het uit voedsel haalt. Maar niet in pillen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld melatonine. Je melatonine is gunstig, "pil" kan allerlei onzin veroorzaken, als je het lange tijd drinkt of niet in de juiste dosering (en het is onrealistisch om de vereiste te berekenen).

"Bij aandoeningen van het immuunsysteem kan een extra inname van tryptofaan de ontwikkeling van oncologische ziekten uitlokken en de ziekte verergeren als deze aanwezig is, omdat kankercellen zich in het proces van ongecontroleerde voortplanting bevinden, wat een overmaat aan eiwitten en aminozuren vereist..

Overtollig tryptofaan leidt tot de accumulatie van het metabolische product 3 - hydroxyanthranilzuur, dat een tumor van de urinewegen kan veroorzaken.

Een overmaat aan tryptofaan blokkeert de opname van de vertakte aminozuren leucine en isoleucine in eiwitten. Hiermee moet rekening worden gehouden door atleten - bodybuilders en degenen wiens doel het is om de spiermassa te vergroten..

Tryptofaan versterkt het kalmerende effect van de meeste sedativa en antidepressiva. Het kan gevaarlijk zijn voor cardiovasculaire aandoeningen..

Het is gecontra-indiceerd om tryptofaan als geneesmiddel te gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding (borstvoeding).

Het kan het serotoninesyndroom veroorzaken - overmatige emotionele opwinding, die zich op verschillende manieren kan manifesteren. Een persoon zal zeer heftig op elke verandering reageren, en het uiten van emoties kan tegelijkertijd buitengewoon vreemd zijn, bijvoorbeeld een continue stroom van woorden. Een persoon kan hallucinaties, spontane paniek, angst en ongerustheid ervaren. Een persoon is bang voor onbegrijpelijke dingen, er is een gevoel van naderend gevaar en een naderende dood. Als de aanval langer duurt, kunnen er pogingen zijn om zichzelf te verwonden om van de angst af te komen. Als we naar een persoon in zo'n toestand kijken, kunnen we zeggen dat hij "haast", geen plaats voor zichzelf vindt.

Tryptofaan moet met voorzichtigheid worden gebruikt door mensen die lijden aan diabetes, cataract en achloorhydrie.

Symptomen van een overdosis tryptofaan: braken, duizeligheid, diarree, flatulentie.

Een hoog tryptofaangehalte kan vermoeidheid en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken bij mensen met astma. "

Schiz.net: Schizophrenia Forum - Communicatiebehandeling

Forum van patiënten en niet-patiënten met F20-schizofrenie, MDP (BAD), OCS en andere psychiatrische diagnoses. Zelfhulpgroepen. Psychotherapie en sociale revalidatie. Hoe te leven na een psychiatrisch ziekenhuis

  • Onbeantwoorde onderwerpen
  • Zoeken
  • Gebruikers
  • ons team

Geneesmiddelen voor ernstige slapeloosheid

Geneesmiddelen voor ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »26/01/2014, 10:53

De psychose is voorbij. Ernstige slapeloosheid bleef.
Geprobeerd:
1. Ludimoil - helpt niet
2. Mirtazapine - helpt niet
3. melatonine - helpt niet
4. Propazine - het helpt, maar de volgende dag vertraag ik het, in de minimale dosis
5. Fenozepam - het helpt, maar de hele volgende dag is het moeilijk om er over na te denken, het gaat pas 's avonds over. En je kunt het niet lang aanhouden.
6.Sibazon - als een pellet voor een olifant.

Wie neemt er nog meer pillen voor slapeloosheid?

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »28.01.2014, 12:23

Chloorprothixeen heeft het net geprobeerd. Ik slaap er een nachtje over. Maar de volgende dag vertraag ik hard. In een minimale dosering van de slaappil.
P.S. Over het algemeen ben ik erg geremd maar NL, ook bij kleine doseringen. Ik voel me alleen goed op Solean of Sulpiride 100 mg, onderhoudsdosering.

En ik zal Sanwal proberen, bedankt.

Toegevoegd na 2 uur 15 minuten 12 seconden:
Ik heb de beschrijving van het medicijn Sanval gelezen. Het kan maximaal 4 weken worden gebruikt.
En ik heb slapeloosheid na een psychose. En ze kan langer meegaan.

Bied alstublieft die medicijnen aan die lange tijd kunnen worden gebruikt.
bedankt.

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »28/01/2014, 22:30 uur

Hallo Glockaya Kuzdra!
Ik heb je al lang niet meer gekruist

Vandaag probeer ik op Lerivon te slapen, en dan zullen we zien.
Ik wilde alprozole proberen, maar ze verkochten het overal in de stad. Ik probeer het hier, op het forum, van iemand te kopen..
En op chloorprothixeen rem ik bij de minimale dosering hard, ik kan bijvoorbeeld geen boek lezen.

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »30/01/2014, 15:45

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Door Ranger plaatsen »30/01/2014, 15:55

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »30/01/2014, 17:09

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Charlotte's bericht »30/01/2014, 21:10 uur

Hoe lang ben je gestopt met het drinken van IP? Ook ik heb jarenlang drugsvrije remissie gehad, hoewel ik in het begin soms slapeloosheid had, na de intrekking van IP, maar daarna verdwijnt het geleidelijk. Bij zeer ernstige slapeloosheid hielp het me soms om 's nachts een karige dosis NL te drinken (ongeveer een kwart van de minimale dosis seroquel) - en na een uur werd ik neergeslagen als een olifant.

Bovendien, zoals ik je eerder schreef, moet je op tijd naar bed gaan - om 9-10 uur en niet om 12 uur. Anders verstoor je de hele dagelijkse cyclus van slapen en waken. Zelfs als je je om 9-10 niet slaperig voelt, ga je toch naar bed en probeer je te slapen - geleidelijk zal het lichaam eraan wennen. Het helpt me ook om de temperatuur in de kamer te verlagen en 's nachts iets historisch te lezen..

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Bericht van Lenochka »30/01/2014, 21:38

Charlotte, ik ben een maand geleden overgestapt op een onderhoudsdosis Solean.
Ik heb geprobeerd minimale doses nachtelijke IP te drinken. Maar ze vertragen me allemaal de volgende dag, zelfs in de kleinste dosis!

Als ik om 9-10 naar bed ga, sta ik om 6 uur 's ochtends op.

Ik ventileer ook de kamer voordat ik naar bed ga.

Hier, op het forum, schrijven velen dat de slaap na een psychose enige tijd verstoord was.

Ik probeer voorlopig een droomboek te vinden, en als mijn acupuncturist uit vakantie komt, ga ik naar haar toe.

Re: Geneesmiddelen tegen ernstige slapeloosheid

Charlotte's bericht »30/01/2014, 22:39 uur

Als u pas een maand geleden van het IP bent afgekomen, is uw slapeloosheid heel normaal. Ik heb al vele malen geschreven dat IP een erg lang "ontwenningssyndroom" heeft, soms wel een paar maanden. Het feit is dat alle NL's dopamine-receptoren op neuronen blokkeren, daarom passen neuronen zich aan en laten ze nieuwe receptoren groeien, de zogenaamde. "farmacologische tolerantie". Als je dan plotseling stopt met het drinken van NL, worden de geblokkeerde receptoren gedeblokkeerd, plus nieuw gegroeide receptoren - dus er zijn te veel receptoren, en de dopaminestroom gaat scherp omhoog, boven de norm, wat tekenen van verhoogde dopamine veroorzaakt - eerst slapeloosheid, dan obsessief 'interessant gedachten ', en dan kan de zaak manie en psychose bereiken, als slapeloosheid en obsessies toenemen. Maar als je obsessies kunt onderdrukken en jezelf kunt dwingen om te slapen (minstens 8 uur per dag), dan zullen neuronen geleidelijk extra receptoren verwijderen en zullen de hersenen weer normaal worden. Meer details hier: http://www.schiza.net/viewtopic.php?p=164142#p164142

Kortom, terwijl je geduldig bent, moet je een paar maanden volhouden, 8 uur proberen te slapen en obsessieve "interessante gedachten" stoppen - als het je lukt, dan zullen geleidelijk het "ontwenningssyndroom" en slapeloosheid vanzelf verdwijnen. En als ze toenemen, dan zonder onnodige trots 's nachts weer NL gaan drinken in lage doses, anders bereikt het weer manie en psychose.

En toch, probeer in ieder geval om 10-11 uur naar bed te gaan, want nu word je "normaal", en het is heel goed mogelijk dat je geleidelijk weer gaat slapen op hetzelfde moment als alle "normale" mensen. En als je om 6 uur nog steeds wakker wordt, sta dan op en druk bezig, en probeer de volgende dag om 10-11 uur weer naar bed te gaan. Ik denk dat je hersenen geleidelijk naar een normaal schema zullen overschakelen en dat je om 6 uur niet meer wakker wordt.

Adviseer een remedie tegen slapeloosheid!

Ik heb zojuist de meest "alledaagse" manieren opgegraven om deze ziekte te bestrijden. Ik moet het zelf behandelen, ik zal het proberen.

De volgende methode helpt je snel in slaap te vallen. Giet een eetlepel dille met een glas kokend water. Bevochtig bij deze infusie een stuk schone katoenen doek en breng het als een kompres op uw voorhoofd aan.

Brouw dagelijks 5-7 g hop in een thermoskan in 0,5 liter water, laat 24 uur staan ​​en drink de volgende dag in 5-6 doses. Als de drank te bitter lijkt, voeg dan 2 eetlepels honing toe.

Het is een feit dat tijdens de slaap de activiteit van het menselijk brein moet vertragen. Studies hebben aangetoond dat dit niet gebeurt bij een persoon die aan slapeloosheid lijdt: de frontale hersenkwabben blijven actief werken. Om de chemische processen daarin te vertragen, adviseren wetenschappers om een ​​koel kompres op het voorhoofd aan te brengen..

Hier is een folk remedie tegen slapeloosheid. Je hebt 0,5 liter honing, 0,5 kg citroenen en 20 abrikozenpitten nodig. Citroenen moeten worden gemalen of fijn geraspt met de schil, gemengd met honing en gemalen abrikozenpitten. Neem het mengsel 2 keer per dag 1 eetlepel op een lege maag. Deze remedie helpt perfect, ongeacht de oorzaken van slapeloosheid, omdat het het werk van het zenuwstelsel reguleert.

Uien die voor het slapengaan worden geconsumeerd, zorgen voor een goede, gezonde en gezonde slaap.

Was je haar 1 uur voor het slapengaan in koud water.

Doe 's avonds 2 eetlepels munt in een thermoskan en giet er 2 kopjes kokend water bij. Drink gedurende de dag 300 g muntstoom. Zet 100 g stoom in de vorm van een kompres op het voorhoofd.

Ontvangst van Indiase yogi's: plaats de wijs- en middelvinger naar de tempel nabij de bovenrand van de oorschelp en voel de pulserende slaapslagader. Hoor de gemeten slagen van de pols, begin ze te tellen in het ritme dat uw hart u dicteert en val rustig in slaap.

Staar naar een glanzend voorwerp - een horloge, een metalen bal, een sieraad dat op de kaptafel ligt - totdat je ogen aan elkaar beginnen te plakken.

Ga comfortabel in bed zitten, sluit je ogen en schrijf langzaam in je hoofd op een witte achtergrond een liggend cijfer acht - een teken van oneindigheid.

Vouw de hoezen terug en blijf open liggen totdat je het koud hebt. Hoewel het niet erg prettig is, moet u er zoveel mogelijk geduld mee hebben. Trek dan de deken aan, en je wordt onmiddellijk overweldigd door een aangename warmte, het bed, dat je identificeerde met ondragelijke slapeloosheid, wordt plotseling gezellig en lief - je zult niet merken hoe je in slaap valt.

Heeft u ooit geprobeerd glycine te drinken? Kosten binnen 30 roebel. vrij verkrijgbaar!
Gebruiksaanwijzingen.
verminderde mentale prestaties.
stressvolle situaties - psycho-emotionele stress (tijdens examens, conflictsituaties, etc.).
afwijkende gedragsvormen van kinderen en adolescenten.
verschillende functionele en organische ziekten van het zenuwstelsel die gepaard gaan met verhoogde prikkelbaarheid, emotionele instabiliteit, verminderde mentale prestaties en slaapstoornissen: neurosen, neurose-achtige toestanden en vegetatieve-vasculaire dystonie, de gevolgen van neuro-infecties en traumatisch hersenletsel, perinatale en andere vormen van encefalopathieën (inclusief alcoholische oorsprong).
ischemische beroerte.
Contra-indicaties. Individuele overgevoeligheid voor medicijncomponenten.

Wijze van toediening en dosering. Glycine wordt sublinguaal of buccaal aangebracht in een dosis van 0,1 g (in tabletten of in poedervorm na het fijnmaken van de tablet). Voor praktisch gezonde kinderen, adolescenten en volwassenen met psycho-emotionele stress, geheugenverlies, aandacht, mentale prestaties, mentale retardatie, met afwijkende vormen van gedrag, wordt glycine 1 tablet 2-3 keer per dag gedurende 14-30 dagen voorgeschreven.

Met functionele en organische laesies van het zenuwstelsel, vergezeld van verhoogde prikkelbaarheid, emotionele labiliteit en slaapstoornissen, krijgen kinderen jonger dan drie jaar 0,5 tabletten (0,05 g) 2-3 keer per dag gedurende 7-14 dagen, verder 0,05 g 1 keer per dag gedurende 7-10 dagen. De dagelijkse dosis is 0,1-0,15 g, de kuurdosis is 2,0-2,6 g.Kinderen ouder dan 3 jaar en volwassenen krijgen 1 tablet 2-3 keer per dag voorgeschreven, het verloop van de behandeling is 7-14 dagen. Het verloop van de behandeling kan worden verlengd tot 30 dagen, indien nodig kan de cursus na 30 dagen worden herhaald..

Bij slaapstoornissen wordt glycine 20 minuten voor het slapen gaan of direct voor het slapen gaan voorgeschreven, 0,5-1 tablet (afhankelijk van leeftijd).

Bij ischemische cerebrale beroerte: gedurende de eerste 3-6 uur na het ontstaan ​​van een beroerte wordt 1 g buccaal of sublinguaal voorgeschreven met een theelepel water, vervolgens 1 g per dag gedurende 1-5 dagen, daarna 1-2 tabletten gedurende de volgende 30 dagen 3 keer per dag.

In de narcologie wordt glycine gebruikt als een middel om de mentale prestaties te verbeteren en psycho-emotionele stress te verminderen tijdens remissie met symptomen van encefalopathie, organische laesies van het centrale en perifere zenuwstelsel, 1 tablet 2-3 keer per dag gedurende 14-30 dagen. Indien nodig worden cursussen 4-6 keer per jaar herhaald..

Bijwerking. Allergische reacties zijn mogelijk.

Als u niet kunt slapen, zal "Doctor LOM" u helpen.
Als je buurman niet slaapt, dan heeft hij HANDRIT- "Doctor LOM" bij je, en helpt hij je buurman.
Als een VRIEND niet in slaap kan vallen, zal "Doctor-LOM" hem helpen.

Veilige slaappillen

Veel mensen hebben tegenwoordig moeite met slapen. Dit komt door constante stress, angst, een zittende levensstijl, ongezonde voeding en een slechte ecologie. Om van slapeloosheid af te komen, moet u eerst de oorzaak ervan wegnemen. Maar helaas lukt het niet iedereen om bijvoorbeeld vanwege werkdruk de stad uit te gaan of geen zorgen te maken als een dierbare ziek is. Daarom nemen velen hun toevlucht tot slaappillen..

Sommige krijgen, zonder de samenstelling van de remedie te begrijpen en zonder zich vertrouwd te maken met de contra-indicaties, niet alleen een toename van de bestaande symptomen, maar ook complicaties in de vorm van allergieën, evenals een verergering van chronische ziekten.

Daarom is het beter om de voorkeur te geven aan veilige remedies voor slapeloosheid zonder bijwerkingen. Wat de meest effectieve en ongevaarlijke slaappil is, zullen we verder ontdekken.

Vereisten voor medicijnen

De belangrijkste vereiste voor slaappillen is veiligheid. Wat gaat er onder deze term verborgen? Veiligheid is de afwezigheid van een negatief effect op het lichaam, het minimale aantal contra-indicaties en ongewenste effecten.

Geneesmiddelen met hypnotische effecten mogen overdag geen slaperigheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid en een slecht humeur veroorzaken. Een andere belangrijke vereiste voor slaappillen is het ontbreken van een effect op slaapfasen, geheugen, concentratie..

Zoals u weet, zijn de meeste krachtige medicijnen met een slaappil verslavend. En dit leidt op zijn beurt tot verhoogde symptomen van slapeloosheid. Gebruik daarom geen krachtige medicijnen. Dit geldt vooral voor mensen die kortstondige slaapproblemen ervaren. Voor deze doeleinden zijn preparaten op natuurlijke basis die zonder recept verkrijgbaar zijn, geschikt..

Soorten medicijnen

Er zijn verschillende soorten medicijnen die slapeloosheid bestrijden:

  1. Barbituraten. Ze geven een positief resultaat als iemand ernstige problemen heeft met in slaap vallen. Deze groep omvat "Reladorm", "Phenobarbital". Houd er echter rekening mee dat deze medicijnen fysiek en mentaal verslavend zijn. Bij aankoop is een recept van een arts vereist. Een groep barbituraten verkort de REM-slaapcyclus.
  2. Een groep kalmerende middelen. Dit omvat "Sibazon", "Phenazepam", "Midazolam", "Nitrazepam". Kan ook verslaving veroorzaken bij langdurig gebruik. Artsen schrijven soortgelijke medicijnen voor voor slapeloosheid, die wordt veroorzaakt door angst, zorgen, ongegronde angsten.
  3. Z-voorbereidingen. Ze hebben praktisch geen ongewenste effecten, alleen in sommige gevallen kan bij een te lange dosis een verslavingssyndroom ontstaan. Deze groep omvat 'Zopiclon', 'Adante', 'Ivadal', 'Zolpidem'.
  4. Geneesmiddelen die melatonine bevatten. Dit omvat "Melarena", "Melaxen", "Circadin". Geneesmiddelen in deze groep hebben geen invloed op de slaapcycli, versnellen het proces van in slaap vallen, verminderen het aantal nachtelijke ontwaken. Veroorzaakt geen slaperigheid overdag.

Een andere minst veilige groep hypnotica zijn histamine-receptorblokkers. Dit omvat Donormil. Dergelijke medicijnen zijn niet verslavend, hebben geen invloed op de slaapfasen en hebben een minimum aan ongewenste effecten en contra-indicaties..

Lijst met veilige medicijnen

Hoeveel fabrikanten van slaappillen ook beweren dat hun medicijnen volkomen veilig zijn, je hoeft ze nog steeds niet te geloven. Artsen raden aan om medicijnen te nemen in de meest extreme gevallen, wanneer slaapstoornissen ernstig worden.

Als u kleine problemen heeft met in slaap vallen, is het beter om uw leven te heroverwegen - u aan de juiste voeding te houden, te sporten, meer in de frisse lucht te lopen, slaaphygiëne in acht te nemen, enz..

Medicijnen zonder recept

Melaxen

Het belangrijkste werkzame bestanddeel van dit geneesmiddel is melatonine. Het medicijn bestrijdt met succes slapeloosheid, versnelt het proces van in slaap vallen en heeft een mild kalmerend effect. Het wordt ook gebruikt om biologische ritmes te herstellen.

Enkele van de belangrijkste voordelen van Melaxen zijn:

  1. Het belangrijkste actieve ingrediënt na inname van het medicijn wordt snel volledig geadsorbeerd.
  2. Nadat het hoofdbestanddeel uit het lichaam is verwijderd, blijft de persoon gezond slapen. Daarom kan slaap als fysiologisch worden beschouwd..
  3. Deze remedie tegen slapeloosheid maakt u overdag niet slaperig..
  4. Niet verslavend, in tegenstelling tot antidepressiva en kalmerende middelen.

Een van de nadelen is een gemakkelijk anticonceptie-effect. Daarom moeten meisjes die in de nabije toekomst moeder willen worden, voorzichtig zijn bij het gebruik van dit middel. Bovendien mogen zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven geen Melaxen drinken..

Neem 40 minuten voor het slapengaan een hele pil of een halve pil.

De kosten van het medicijn zijn 650 roebel. Analogen zijn: "Melarithm", "Sonnovan", "Melarena", "Melaxen Balance".

Belangrijk! Nadat u het medicijn heeft ingenomen, kunt u niet in een kamer zijn waar een helder licht brandt.

Volgens de beoordelingen van degenen die dit medicijn hebben gebruikt, kunnen we concluderen: het is zeer effectief. "Melaxen" bevordert snel in slaap vallen, veroorzaakt geen slaperigheid, irritatie en vermoeidheid overdag, kalmeert goed, heeft geen ongewenste effecten.

"Afobazol"

Een ander middel dat zonder recept verkrijgbaar is bij de apotheek is Afobazol. Dit is een van de veiligste kalmerende middelen, die niet alleen het proces van in slaap vallen versnellen, maar ook de symptomen van angina pectoris elimineren en ook een hoge bloeddruk verlagen..

Het belangrijkste actieve ingrediënt van Afobazol is fabomotizol. Het wordt voorgeschreven voor slapeloosheid veroorzaakt door prikkelbaarheid, angst, neurose. Het medicijn wordt geproduceerd in de vorm van tabletten. Het wordt 's avonds een half uur voor het slapengaan ingenomen. Dosering - 1 tablet 3 keer per dag.

Voordelen van Afobazol:

  1. Verlicht somatische aandoeningen.
  2. Verlaagt de druk.
  3. Voorkomt opgeblazen gevoel.
  4. Elimineert aritmie.
  5. Elimineert autonome stoornissen.
  6. Vermindert de prikkelbaarheid van sommige delen van het centrale zenuwstelsel.
  7. Blokkeert activiteit in het angstwekkende gebied van de hersenen, angst, opwinding.
  8. Veroorzaakt geen remming van reacties.

Onder de nadelen kan worden opgemerkt dat het positieve effect niet onmiddellijk wordt waargenomen. Het kan pas worden opgemerkt na de tweede week van inname van het medicijn. Behandelingsduur voor angstgerelateerde slapeloosheid, 1 maand.

Het medicijn mag niet worden ingenomen door vrouwen die borstvoeding geven, kinderen onder de 18 jaar en zwangere vrouwen..

De kosten van "Afobazol", 435 roebel.

Veel mensen merken het positieve effect van het medicijn pas na een paar dagen gebruik op. Het medicijn verwijdert angst, helpt bij het verlichten van prikkelbaarheid, verbetert de slaap. Niet geschikt voor eenmalig gebruik.

"Novo-passit"

Een andere goede remedie zonder bijwerkingen is Novo-Passit. Het medicijn is volledig plantaardig. Handelt erg snel en wordt goed verdragen. Het preparaat bevat de volgende componenten:

  • oudste,
  • Sint-janskruid,
  • hop,
  • meidoorn,
  • oude bloem,
  • valeriaan.

Onder de voordelen kunnen we de mogelijkheid opmerken om hypnotische en kalmerende effecten te bieden na het innemen van één tablet..

Hier zijn nog een paar voordelen van het medicijn:

  1. Minimale bijwerkingen.
  2. Mogelijkheid om angst, prikkelbaarheid en onnodige zorgen te elimineren.

Bovendien is Novo-Passit niet verslavend. Neem 1 tablet (20 ml siroop) voor het slapen gaan.

Belangrijk! Met een verhoging van de dosering worden vermoeidheid, slaperigheid en depressie opgemerkt. Het is niet toegestaan ​​om het medicijn te gebruiken voor patiënten met chronisch alcoholisme.

De kosten van het medicijn in tabletten zijn 600 roebel, in de vorm van siroop - 350 roebel.

Volgens beoordelingen elimineert de medicatie eigenlijk slaapstoornissen. En nog belangrijker, het is absoluut veilig. "Novo-passit" kalmeert snel en bevordert een bijna onmiddellijke slaap.

"Persen"

Een andere veilige remedie om de kwaliteit van de slaap te verbeteren is Persen Night. Deze slaappil wordt zonder recept van een arts verstrekt.

De belangrijkste stoffen waaruit het medicijn bestaat, zijn:

  • munt,
  • Melissa,
  • valeriaan.

De tool kan nerveuze prikkelbaarheid verlichten, de kwaliteit van de slaap verbeteren, het proces van in slaap vallen versnellen en ook spasmen in de maag en darmen elimineren. Het wordt 20 minuten voor het slapengaan ingenomen, 1 tablet. Bijwerkingen zijn zeldzaam, alleen als de dosering overdreven is.

Het medicijn wordt niet aanbevolen voor mensen met aandoeningen van de galwegen. De kosten van "Persen", 350 roebel.

Velen beweren dat dit een zeer goed en veilig medicijn is dat, zelfs na een enkele dosis, een positief resultaat heeft..

"Motherwort"

De remedie kan effectiever zijn dan dure en chemische slaappillen. Ontspant goed, kalmeert, verbetert de slaap, blokkeert de prikkelbaarheid van het centrale zenuwstelsel. Een van de voordelen is de mogelijkheid om:

  • lage bloeddruk,
  • elimineren vegetatieve aandoeningen,
  • herstel de functies van het cardiovasculaire systeem,
  • hyperexcitabiliteit verlichten,
  • elimineer tachycardie.

Een van de nadelen is het alcoholgehalte, waardoor het medicijn niet mag worden ingenomen door zwangere vrouwen, kinderen jonger dan 12 jaar en vrouwen die borstvoeding geven.

Het medicijn wordt geproduceerd in de vorm van tincturen en tabletten. Neem bij slapeloosheid 1 tablet of 20-30 druppels tinctuur een half uur voor het slapengaan.

De prijs van het medicijn is 25-60 roebel.

Volgens talrijke beoordelingen is tinctuur van moederkruid een alternatief voor veel medicijnen met slaappillen. De tool bevordert snel in slaap vallen, ontspanning en rust. Kan lange tijd worden ingenomen. Bevat geen bijwerkingen.

"Valeriaan"

Absoluut veilige slaappillen. Om een ​​positief effect te bereiken, moet het medicijn in een kuur worden gebruikt. Verkrijgbaar in de vorm van tabletten en druppels. Voor slapeloosheid en psycho-emotionele stoornissen worden 3 tabletten per dag voorgeschreven. Duur van de behandeling - 1,5 maand.

Het voordeel van Valeriaan is de volledige veiligheid. Dit product veroorzaakt geen slaperigheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid.

Onder de minnen kan men het begin van een positief effect opmerken na 1 week inname.

Voor tabletten in apotheken vragen ze maximaal 105 roebel, voor druppels - 40-60 roebel.

Veel gebruikers van valeriaan beweren dat het positieve effect van de pillen pas een paar dagen na het begin van de inname kan worden verwacht. Maar wat betreft de infusie, het effect begint binnen 20-40 minuten. Slaap na toediening is diep, overdag is er geen slaperigheid. Kan de hele dag als kalmerend middel worden ingenomen.

"Formula of Sleep"

De samenstelling van dit voedingssupplement wordt gedomineerd door traditionele "slaperige" kruiden, zoals hop en passiebloem, evenals vitamine B, magnesium. Deze samenstelling maakt het gemakkelijker om in slaap te vallen en dieper en beter te slapen. Er is ook een variant van het medicijn verrijkt met fytomelatonine.

Voordelen van het medicijn: natuurlijke kruidensamenstelling, verkrijgbaar in verschillende vormen (thee, tabletten, siroop), zelfs geschikt voor kinderen (vanaf 3 jaar), verbetert de slaapkwaliteit, verlicht stress. Wat belangrijk is, is dat de hypnotica die zijn geslaagd voor klinische proeven in de klinieken van het State Research Institute of Mental Health van het Tomsk Scientific Center van de Siberische afdeling van de Russische Academie voor Medische Wetenschappen, niet verslavend zijn.

De nadelen zijn onder meer een cumulatief effect, dat wil zeggen het feit dat ze niet onmiddellijk handelen.

Onder de contra-indicaties, intolerantie voor de componenten, zwangerschap, borstvoeding.

Prijs per verpakking van 40 stuks, ongeveer 393 roebel.

Tryptofaan Tranquility Formula

Een medicijn op basis van het aminozuur L-tryptofaan, dat de slaap-waakcyclus beïnvloedt. Bevat ook vitamine B en pantotheenzuur, die belangrijk zijn voor het behoud van antistressfuncties in het lichaam.

Het verbetert de gemoedstoestand gedurende de dag, vermindert de prikkelbaarheid, helpt kalmeren en in slaap vallen bij slapeloosheid te midden van stress, goede samenstelling. Het enige belangrijke nadeel van Tryptofaan van Evalar is de vrij hoge prijs voor een kuur.

Contra-indicaties zijn onder meer intolerantie voor de componenten, zwangerschap, borstvoeding.

Gemiddelde prijs voor 15 tabletten, 339 roebel, 1166 roebel voor 60 tabletten.

Recept veilige slaapmiddelen

Sommige geneesmiddelen op recept worden ook als veilige slaappillen beschouwd. De beste hiervan zijn volgens patiënten:

  • "Ivadal",
  • "Imovan",
  • "Andante".

Hieronder meer over elk.

"Ivadal"

Ivadal, een van de beste slaapmiddelen op recept. Het wordt alleen voorgeschreven voor slaapstoornissen en slapeloosheid. Vrijwel geen bijwerkingen.

Het wordt voorgeschreven om het proces van in slaap vallen te versnellen en psychomotorische reacties te vertragen. De werkingsduur van de hoofdsubstantie - zolpidem - is ongeveer 5 uur. Het wordt 20-30 minuten voor het slapengaan ingenomen. Dosering - 0,1 g.

Voordelen van het medicijn:

  1. Heeft een licht kalmerend effect.
  2. Vrijwel onmiddellijk geabsorbeerd uit het maagdarmkanaal.
  3. Na het innemen van Ivadala valt een persoon bijna onmiddellijk in slaap, slaapt hij goed, de slaapduur neemt toe.
  4. Heeft geen invloed op de natuurlijke slaap-waakcyclus.
  5. Veroorzaakt overdag geen slaperigheid en zwakte.

Belangrijk! U kunt het medicijn niet gebruiken voor zwangere vrouwen, borstvoeding en mensen die aan apneu lijden (tijdelijke onderbreking van de ademhaling 's nachts).

De kosten van het medicijn zijn 830 roebel.

Een uitstekend medicijn dat het bijna onmiddellijk in slaap vallen bevordert. En nog belangrijker: geen bijwerkingen. Dit zeggen de meeste mensen die Iwadal gebruiken voor slapeloosheid. Er zijn echter ook negatieve recensies over deze tool. Velen klagen 's ochtends over duizeligheid en zwakte, die na een paar uur verdwijnen.

"Imovan"

De tool verlicht prikkelbaarheid, verbetert de slaapkwaliteit, bevordert een snel in slaap vallen, elimineert spasmen van gladde spieren, verlicht nerveuze prikkelbaarheid. Het medicijn gaat gemakkelijk om met situationele en chronische slapeloosheid, vermindert het aantal ontwaken tijdens een nachtrust, elimineert angst, angsten.

Het geneesmiddel wordt niet ingenomen door mensen met:

  • apneu,
  • ademhalings- en hartfalen.

Bovendien mag u "Imovan" niet gebruiken voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen jonger dan 15 jaar. Eenmalige dosering - 7,5 mg. Als de schendingen ernstig zijn, zal de arts de maximale dosis voorschrijven - 15 mg.

Een van de nadelen is de aanwezigheid van ongewenste effecten. Als de dosering en contra-indicaties niet worden nageleefd, kunnen stoornissen in het werk van het centrale zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel optreden. Het medicijn wordt niet samen met alcoholische dranken ingenomen.

Volgens beoordelingen is "Imovan" een goed hulpmiddel waarmee je snel in slaap kunt vallen. Sommigen klagen echter over een moeilijk ontwaken in de ochtend en een lichte vermoeidheid gedurende de dag..

"Andante"

Het medicijn valt in de categorie pyrazolo-pyrimidines. Voorgeschreven door een arts om van slapeloosheid af te komen, vaak wakker worden tijdens de nachtrust, oppervlakkige slaap en langdurig in slaap vallen. In apotheken is het alleen in pilvorm te vinden. Het medicijn begint binnen 25 minuten in te werken. Daarom wordt aanbevolen om het voor het slapengaan in te nemen - gedurende een kwartier..

Gebruik Andante niet voor zogende en aanstaande moeders, evenals voor degenen die allergisch zijn voor de componenten van het medicijn, nier- en longinsufficiëntie.

Het wordt niet aanbevolen voor mensen met een intolerantie voor de componenten waaruit het medicijn bestaat, evenals voor aanstaande moeders. Bovendien is het niet toegestaan ​​om de snelwerkende Andante-slaappillen te gebruiken in geval van long- en nierinsufficiëntie, evenals meisjes die borstvoeding geven, kinderen onder de 18 jaar..

Als de contra-indicaties niet worden gevolgd en de door de arts voorgeschreven dosering, kunnen er problemen optreden bij het werk van het centrale zenuwstelsel, het spijsverteringskanaal.

Belangrijk! Als u het medicijn langer dan 2 weken gebruikt, kan het verslavend zijn.

De dosering van het medicijn is 10 mg. De prijs van het medicijn is 450 roebel.

De meningen over deze tool zijn verdeeld. Sommigen praten over de veiligheid en effectiviteit ervan. De rest klagen over slaperigheid overdag, prikkelbaarheid, lichte duizeligheid bij het ontwaken.

De beste remedies zijn natuurlijke remedies die geen bijwerkingen hebben en een minimum aan contra-indicaties hebben. Ze moeten echter in eerste instantie worden ingenomen en voor kleine slaapstoornissen. Als slapeloosheid chronisch is geworden, wordt medicamenteuze behandeling alleen door een arts voorgeschreven.

Beoordeling: TOP-17 tabletten om te slapen

Slaapstoornissen komen bij bijna elke persoon voor. In sommige gevallen helpen weigering om tv te kijken, een warm bad en rustgevende thee om snel in slaap te vallen. Maar in sommige situaties kunnen alleen pillen voor slapeloosheid de slaap en rust herstellen..

Slaap pillen

Slaappillen worden slaappillen genoemd. Er zijn 2 hoofdgroepen medicijnen:

  • met een verdovend effect: derivaten van barbituurzuur.
  • niet-narcotisch: benzodiazepinen, melatoninegeneesmiddelen, niet-benzodiazepinen (z-geneesmiddelen), benzodiazepinereceptor stimulerende middelen, antihistaminica.

Belangrijk! In grote doses hebben barbituraten een verdovend effect. Overdosering leidt tot ademhalingsfalen, coma, overlijden.

Indicaties voor het gebruik van tabletten

Slaapmedicatie wordt voorgeschreven als de patiënt moeite heeft om in slaap te vallen, 's nachts vaak wakker te worden of andere problemen heeft. De redenen voor deze aandoening zijn meestal:

  • psycho-emotionele opwinding;
  • ongerustheid;
  • depressie;
  • vluchten (verandering van tijdzones);
  • obstructieve slaapapneu;
  • pijnsyndroom;
  • mentale en somatische ziekten.

Nadat de arts de oorzaak van slapeloosheid heeft ontdekt, schrijft hij medicijnen van verschillende farmacologische groepen voor.

Soorten pillen

Er zijn verschillende soorten medicijnen die de slaap normaliseren:

  • plantaardige medicijnen: bevatten alleen plantaardige grondstoffen, hebben een mild effect, verlichten angst;
  • geneesmiddelen van synthetische oorsprong: ze bevatten het slaaphormoon melatonine, broom en andere stoffen die snel het centrale zenuwstelsel beïnvloeden, zijn opgenomen in de lijst met geneesmiddelen op recept;
  • gecombineerde fondsen: een van de werkzame stoffen kan fenobarbital en kruidencomponenten zijn;
  • homeopathische preparaten: bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en zoetstoffen, hebben een milde werking, hebben geen snel effect, hebben een tonisch effect.

Veel synthetische tabletten hebben een aantal contra-indicaties en bijwerkingen. Alleen een arts mag een medicijn voorschrijven.

Contra-indicaties

Schrijf geen krachtige slaappil voor aan mensen die de volgende problemen hebben:

  • slaapgerelateerd ademhalingsfalen;
  • chronische aantasting van de longfunctie;
  • mensen die 's ochtends voertuigen besturen;
  • verslaving (alcoholisch, drugs).

Elk geneesmiddel heeft een aantal eigen contra-indicaties, daarom is het noodzakelijk om de annotatie vóór gebruik te bestuderen.

Belangrijk! Slaappillen worden niet voorgeschreven aan kinderen jonger dan twee jaar. Op deze leeftijd is er een verhoogd risico op overlijden tijdens de slaap, aangezien het ademhalingscentrum niet volledig is gevormd.

Bijwerkingen

Geneesmiddelen op recept hebben veel bijwerkingen. De belangrijkste ongewenste acties zijn:

  • verslavend;
  • slaperigheid overdag;
  • ontwenningssyndroom bij langdurig gebruik;
  • verminderde cognitieve functies (geheugen, aandacht).

Elk medicijn kan verschillende negatieve effecten hebben. Vaak: allergische reacties, hoofdpijn en duizeligheid. Onder de bijwerkingen zijn vaak verminderd libido, dyspeptische stoornissen en zwakte. Daarom moet u uw arts vragen welke tabletten u helpen in slaap te vallen zonder gevolgen voor het lichaam..

Lijst met longen zonder recept

Lichte kalmerende middelen met slaappillen hebben verschillende namen. Meestal is de basis van het medicijn kruideningrediënten.

Persen

Plantaardig product. Voorgeschreven voor prikkelbaarheid, depressie. Verkrijgbaar in pilvorm om de slaap te verbeteren. Het medicijn versterkt de werking van andere slaappillen.

Voordelen:

  • heeft een krampstillend effect;
  • bevordert snel in slaap vallen;
  • verlicht angst en nerveuze spanning.

Minpuntjes:

  • bij langdurig gebruik veroorzaakt constipatie;
  • veroorzaakt allergische reacties.

Niet voorgeschreven voor allergische reacties op componenten, hypotensie, kinderen jonger dan drie jaar.

Patiëntenrecensies zijn overwegend positief. Negatieve reacties worden geassocieerd met verminderde concentratie gedurende de dag of slechte prestaties.

Gemiddelde prijs 300 roebel.

Analogen: Novo-passit, Alora, Dream-interpretatie.

seminarist

Dingen waar maar weinig mensen een goed idee van hebben

Dit voorjaar behandelde ik mijn moeder voor slapeloosheid. De methode is al lang bekend, het is vrij orthodox, maar niet iedereen weet het, dus ik zou lange tijd gaan schrijven.

Mijn moeder, een dame van in de zeventig, heeft het afgelopen jaar slapeloosheid gehad met vroege ontwaken - d.w.z. om 10-11 gaat hij naar bed, om half twee 's ochtends wordt hij wakker en kan hij niet meer in slaap vallen. Mamma is een angstig persoon, ze liegen en denken van alles. Ze bleef tot de ochtend in bed, viel 's ochtends 2-3 uur in slaap, stond om tien uur op met een zwaar hoofd, liep de hele dag moe. De druk sprong op, suiker steeg.

Ten eerste werden medische redenen uitgesloten: nee, geen kortademigheid, geen pijn, geen brandend maagzuur, geen problemen met de blaas - in het algemeen niets dat 's nachts hinderlijk wakker kon worden. Er is geen snurken, en in het algemeen voor slaapapneu (wanneer de ademhaling in een droom wordt vastgehouden) is mama geen kandidaat: slank.

We hebben het regime doorlopen, alle gebruikelijke aanbevelingen: slaap niet gedurende de dag (ik sliep, maar zelden), kijk geen tv in bed en lees geen boeken - alleen in een fauteuil, geen cafeïne in de middag (ze dronken vroeger dronken thee, in de overtuiging dat er minder cafeïne in zit, maar beetje bij beetje, en toen vielen ze neer), sta tegelijkertijd op. Het bed was comfortabel, de temperatuur in de kamer was comfortabel, het huis was donker en stil. Mamma houdt niet van roken en alcohol, ze nemen 's nachts geen medicijnen, dus alles was schoon in deze omgeving. Heeft niet geholpen.

Op eigen initiatief probeerde mamma kalmerende kruiden: valeriaan, moederkruid - en pillen met dergelijke kruiden. Heeft niet geholpen. Ik wilde niet op serieuzere medicijnen planten.

Nou, dat is alles wat ik kon doen via de telefoon vanuit Amerika. Maar gelukkig kwam ik aan en woonde ik drie maanden thuis. De techniek van het beperken (onthouden) van slaap (slaapgebrek) kwam in me op, waarover ik vaak las, en ik probeerde zelfs patiënten te adviseren, maar zonder enig succes: steevast bij het volgende bezoek zei de patiënt, met lieve ogen, dat hij alles, alles deed, zoals gezegd, er gebeurde niets, maar er zijn zulke tabletten, dus ik zou.

De techniek is simpel. De patiënt wordt gevraagd hoeveel uur hij per dag slaapt: 3, 4, 5, etc. Dit is natuurlijk een subjectieve perceptie: de overgrote meerderheid van de mensen met slapeloosheid slaapt meer dan ze denken, simpelweg omdat de tijd niet wordt meegeteld in de slaap, en de tijd van waakzaamheid sleept, bovendien wordt oppervlakkige slaap vaak aangezien voor waken. Verpleegkundigen in ziekenhuizen weten dat patiënten met zelfs ernstige slapeloosheid die hun ogen echt niet sluiten uiterst zeldzaam zijn. Op basis van dit cijfer maken ze dus een afspraak: evenveel uren in bed blijven als de patiënt zelf zegt (maar niet minder dan vijf). Aan het einde van de toegewezen tijd - sta op, ongeacht hoeveel je wilt slapen, en ga pas de volgende nacht naar het bed. Het idee is dat het uitgeputte lichaam, na overdag uitgeput te zijn, in een korte toegewezen tijd dieper en dichter zal slapen (met kortere perioden van waakzaamheid). Na een week of twee zou er verbetering moeten komen - de meeste van deze tijd zal de patiënt echt slapen. Voeg vervolgens 15-30 minuten toe aan de nacht. Over een paar dagen, als de patiënt slaapt, hetzelfde bedrag. En zo verder totdat de patiënt het grootste deel van de nacht slaapt en in slaap wakker wordt.

Ik probeerde mijn moeder aan de telefoon te adviseren, maar ze weigerde botweg om zulke 'experimenten' op zichzelf uit te voeren en kostbare ochtenduren te verliezen: ik ben al, zei ze, aan het vallen van vermoeidheid, en met jouw methode zal een hartaanval voldoende zijn. Thuis had ik de gelegenheid om haar slapeloosheid zelf te observeren en ervoor te zorgen dat alles precies was zoals ze zei. Daarna heb ik meer in detail met haar gesproken en haar overgehaald om een ​​paar weken onder mijn persoonlijke begeleiding een poging te wagen..

Om te beginnen gaf ik mijn moeder niet 5, maar 6 uur: van 11 uur tot 5 uur. Hier was het noodzakelijk om persoonlijk toe te zien op de naleving van het regime: ik liet haar 's avonds genadeloos niet naar bed gaan en maakte haar' s ochtends wakker. De eerste fase van de behandeling was het meest ongemakkelijk. Mamma werd net zo vaak wakker en kon niet in slaap vallen, ze liepen de hele dag als dronken mensen en vloekten in het algemeen op alle mogelijke manieren tegen mij en mijn methoden. Aan het einde van de tweede week was er echter een merkbare verbetering. Nadat ze een aantal nachten op rij had gemeld dat ze diep sliep en slechts 1-2 korte pauzes had (wat ik persoonlijk heb verzekerd: ze hoorde om drie uur 's ochtends niet het walgelijke zoemende alarm onder de ramen, waaruit ik niet kon slapen), we hebben een half uur toegevoegd. Na nog eens twee weken bereikten we het cijfer om half acht en stopten daar. Daarna was ik nog 2 maanden in Rusland en de slapeloosheid keerde praktisch niet terug als het regime werd gevolgd. Sindsdien zijn er klachten over slapeloosheid, maar altijd in strijd met de vastgestelde regel (of onder buitengewone externe omstandigheden, zoals de hitte van de afgelopen zomer).

Ik moet vooral opmerken dat een zeldzame patiënt aan het begin van de behandeling met enthousiasme op de techniek zal reageren: het is weerzinwekkend voor alle instincten en intuïtie en geeft (in tegenstelling tot slaappillen) niet onmiddellijk resultaat. Daarom kan ik op alle mogelijke manieren, op basis van de beschreven ervaring, meedogenloze externe controle aanbevelen. Het is duidelijk dat u speciale aandacht moet besteden aan de gezondheid: goede, regelmatige voeding, lichamelijke activiteit en wandelingen in de frisse lucht, alle chronische ziekten in de gaten houden om exacerbaties niet te missen (maar niet al te waarschijnlijk), zorgvuldig medicijnen nemen, enz..

7 beste slaappillen die je zonder recept kunt kopen

In een droom zou een persoon een derde van zijn leven moeten doorbrengen - veel. Na een volledige slaap is de lading van levendigheid en efficiëntie lang genoeg. Tegelijkertijd kunnen intermitterende, oppervlakkige slaap en slecht in slaap vallen een echte kwelling zijn, vooral aan de vooravond van een cruciale dag..

De krachtigste hypnotica zijn beperkt verkrijgbaar en vereisen een recept. Dergelijke medicijnen omvatten bijvoorbeeld oude en bekende barbituraten: ethaminaal - natrium, barbamil, fenobarbital. Om moderne en lichtwerkende geneesmiddelen als Imovan (zopiclon) en zolpidem te kopen, heeft u ook een recept nodig.

Tegelijkertijd is er een grote groep zelfzorggeneesmiddelen die een hypnotiserend effect hebben. Ze zijn in de handel verkrijgbaar omdat hun psychoactieve remmende effect op het centrale zenuwstelsel veel lager is en een overdosis geen ernstige bijwerkingen veroorzaakt. Ze kunnen u echter helpen in slaap te vallen in de meeste gevallen van ongecompliceerde slaapstoornissen.

We presenteren deze medicijnen in aflopende volgorde van hypnotisch effect

Melaxen

Kost 650 roebel (0,003 g nr. 24)

Bij mensen reguleert melatonine de slaap-waakcyclus en is het het "slaaphormoon". Zijn taak is om het effect van slaperigheid op te wekken, wat de kans op in slaap vallen vergroot. Bovendien heeft melatonine een licht kalmerend (kalmerend) effect.

Voordelen: een overdosis medicijnen is onmogelijk vanwege de zeer snelle desintegratie. Een goede slaap gaat door nadat het medicijn uit het lichaam is verwijderd, dus slaap kan als fysiologisch worden beschouwd. Melaxen werkt volgens het “made and weg” -principe. Het medicijn verandert het verloop van de natuurlijke cyclus en de slaapstructuur niet, veroorzaakt geen nachtmerries en heeft geen invloed op het ontwaken. Na inname van het medicijn is er geen gevoel van slaperigheid, u kunt autorijden.

Nadelen:

  • mogelijke manifestaties van allergische reacties, het optreden van perifeer oedeem;
  • relatief hoge kosten.

Conclusies: Het medicijn kan worden aanbevolen voor milde en matige vormen van slapeloosheid, bij de complexe therapie van functionele stoornissen die gepaard gaan met slaapstoornissen, en ook als middel voor een snellere aanpassing aan een snelle verandering van tijdzones.

Uit de recensies over Melaxen: "Ik had absoluut geen bijwerkingen, ik had een gezonde en gezonde, normale slaap, 's ochtends was er geen druppel slaperigheid en' s nachts zag ik prachtige gekleurde dromen. Ik nam het als een pil 30 minuten voor het slapengaan. na het drinken van het hele pakket, ontwikkelde zich geen verslaving. Een van de beste remedies tegen slapeloosheid, raad ik aan! "

Donormil

(doxylaminesuccinaat, 15 mg bruistabletten en gewone tabletten). Ook op de markt gebracht onder de naam Sonmil.

Kost 350 roebel (30 tabletten).

Het is een blokker van H 1-histaminereceptoren en in wezen een antihistaminegeneesmiddel. Maar het is niet bedoeld voor de behandeling van allergische aandoeningen, maar wordt alleen gebruikt voor slaapstoornissen en slapeloosheid. Dit is een van de beste slaappillen voor het verlichten van aanvallen van slapeloosheid bij jonge, gezonde mensen die de volgende dag niet hoeven te autorijden.

Voordelen: de bruistablet heeft een snel effect, het medicijn vermindert de tijd om in slaap te vallen, verlengt de slaaptijd.

Nadelen: het medicijn heeft bijwerkingen die typisch zijn voor antihistaminica: droge mond, moeilijk wakker worden, mogelijke slaperigheid overdag. Bovendien is het medicijn niet geïndiceerd voor patiënten met een verminderde nierfunctie van de urine-uitstroom, evenals met een verminderde ademhaling tijdens de slaap..

Uit de recensies over Donormil: "Het medicijn bleek geweldig te zijn. Ik las de instructies niet en op de eerste dag slikte ik twee pillen tegelijk. Tien minuten later sliep ik al. Na de hele nacht geslapen te hebben, voelde ik me slaperig in de eerste helft van de dag. De volgende nacht slikte ik één pil, volgens de instructies. Ik viel na een half uur in slaap, de slaap was kalm, ik werd wakker - krachtig. "

Corvalol (Valocordin)

Bevat fenobarbital (als tablet - 7,5 mg, 1,826 g in 100 ml).

De kosten van druppels (50 ml) - 40 tabletten (nr. 20) - 150

Corvalol (Valocordin) is het enige OTC-medicijn dat fenobarbitalbarbituraat bevat. Dit plaatst dit medicijn onmiddellijk op één lijn met serieuzere concurrenten, en de lage kosten maken het zeer aantrekkelijk voor de algemene bevolking. Het wordt aanbevolen om per afspraak 10 tot 40 druppels in te nemen.

Voordelen: het medicijn heeft een karakteristieke geur, valeriaan en munt versterken het effect van fenobarbital. Het kan worden gebruikt als afleiding bij pijn in het hartgebied in plaats van validol, druppels kunnen in verschillende, individuele doseringen worden gebruikt. Het medicijn heeft een mild krampstillend effect op de gladde spieren van de inwendige organen, is geïndiceerd voor tachycardie (hartkloppingen) en psychomotorische agitatie.

Nadelen:

  • De karakteristieke geur van het medicijn kan bij veelvuldig gebruik een heel appartement laten weken..
  • Veel mensen hebben het vooroordeel dat Corvalol "medicijn voor de armen" is - dit is volkomen niet waar.
  • Niet aanbevolen bij het geven van borstvoeding.

Uit de recensies: "Corvalol is de beste slaappil. Ik neem het mijn hele leven al. Zowel mijn moeder als mijn grootmoeder. Naast het helpen bij slapeloosheid en hartkloppingen, leg ik het op mijn gezicht in de zomer - het medicijn stoot opmerkelijk muggen af ​​en heeft geen vreselijke chemie in zijn samenstelling. Solide vijf! "

Novo - Passit

Kruidenpreparaat (valeriaan, citroenmelisse, vlierbes, passiebloem, sint-janskruid, meidoorn, hop, guaifensine). Verkrijgbaar als tabletten en siroop.

De kosten van tabletten nr. 30 - 600 roebel, siroop (200 ml) - 330 roebel.

Gecombineerd kruidenpreparaat met een uitgesproken kalmerend effect. Guaifensin heeft een bijkomend anti-angsteffect, waardoor het medicijn in totaal kan worden gebruikt om slaapstoornissen te behandelen.

Voordelen: heeft een snel effect. Voor slapeloosheid wordt aanbevolen om een ​​siroop te gebruiken die nog sneller werkt. Het medicijn kan worden gebruikt zonder een cursusinname: het effect van de eerste dosis is vrij uitgesproken.

Nadelen:

  • Slaperigheid overdag en gevoelens van depressie kunnen optreden, vooral bij overdosering.
  • Gecontra-indiceerd bij kinderen.
  • Niet aanbevolen voor gebruik bij patiënten met chronisch alcoholisme.

Uit de recensies over Novo-Passit: "Het is erg goed dat het medicijn van natuurlijke oorsprong is. Het was een aangename verrassing dat Novo-Passit niet alleen de slaap verbeterde, maar ook hielp bij het elimineren van angst, een soort nervositeit en het verlichten van hoofdpijn veroorzaakt door achter de computer zitten."

Persen - Forte

Gecombineerde bereiding (citroenmelisse, munt, valeriaan).

De kosten van verpakking in 20 capsules - 350 roebel.

Het medicijn heeft een licht kalmerend en hypnotisch effect, slapeloosheid wordt vermeld bij de indicaties. Het heeft een mild krampstillend effect. In tegenstelling tot Novo - Passita bevat het geen guaifensine en in tegenstelling tot Corvalol heeft het geen obsessieve geur.

Voordelen: Het "nacht" type Persen is speciaal ontworpen voor gebruik in de nacht. Het helpt om goed in slaap te vallen als slapeloosheid wordt veroorzaakt door nerveuze prikkelbaarheid, dat wil zeggen een veranderde stemming op de achtergrond.

Nadelen: er is geen vloeibare doseringsvorm. Meestal heeft de vloeibare vorm sneller het gewenste effect. Het medicijn wordt niet aanbevolen voor mensen met aandoeningen van de galwegen, maar ook voor kinderen jonger dan 12 jaar. Kan constipatie veroorzaken bij langdurig gebruik.

Uit de recensies over Persen: "Het lijkt mij dat alleen een cursusreceptie een goed effect heeft, en een eenmalige receptie de slaap niet verbetert. Maar als je minstens een week drinkt, wordt de stemming gelijkmatig en wordt het gemakkelijker om in slaap te vallen."

Phytosedan

(kruidenthee voor het brouwen in de vorm van filterzakjes)

Verpakkingskosten (20 filterzakken) - 50 roebel.

Phytosedan wordt geproduceerd in verschillende soorten ladingen (nr. 2, nr. 3), die verschillen door een kleine verandering in de formulering. De samenstelling is gebaseerd op kruiden: moederkruid, tijm, oregano, zoete klaver en valeriaan. Een pakket wordt met kokend water gegoten, 15 minuten bewaard en vervolgens een nacht gedronken.

Voordelen: heeft een mild, natuurlijk effect, vergemakkelijkt het in slaap vallen, kan spasmen van gladde spieren van het maagdarmkanaal elimineren, wordt gebruikt bij de complexe therapie van vegetatieve-vasculaire dystonie

Nadelen:

  • Niet geïndiceerd tijdens zwangerschap en borstvoeding.
  • De infusie wordt onmiddellijk voor gebruik bereid, het kan niet langer dan een dag worden bewaard, het is beter om het warm te gebruiken, wat, in tegenstelling tot tabletten, moeilijker is.

Uit de recensies over Fitosedan: "Kruiden voor 50 roebel bleken veel effectiever te zijn dan veel dure producten. Ik kreeg het van de apotheek, brouwde het. Het smaakt een beetje bitter, maar heeft een aangename, rustige geur. Al op de tweede dag van het aanbrengen realiseerde ik me dat het zijn werk perfect doet: niet veroorzaakt zwakte gedurende de dag, en de slaap komt rustig en gemakkelijk op. "

Glycine

Kosten # 50 - 49 roebel.

Glycine is een eenvoudig aminozuur, zijn rol is om remmende processen in de hersenschors te reguleren. De werking van glycine is complex en complex: het mag niet alleen voor slaapstoornissen worden gebruikt. Om de slaap te verbeteren, lost het op onder de tong, omdat opname in de sublinguale vaten doorgang door het portaalsysteem van de lever voorkomt, wat het effect versnelt.

Voordelen: aangezien glycine (aminoazijnzuur) in voldoende hoeveelheden in het menselijk lichaam aanwezig is, is een overdosis glycine nauwelijks mogelijk totdat er ernstige complicaties optreden. Bovendien heeft het medicijn een anti-angsteffect, verbetert het tegelijkertijd geheugen- en geheugenprocessen. Gebruikt in therapie, neurologie, op grote schaal voorgeschreven voor kinderen in de schoolgaande leeftijd.

Nadelen: het speciale hypnotische effect van glycine is niet afzonderlijk bestudeerd. Het effect van het medicijn is om de onbalans tussen de mediatoren van de sympathische en parasympathische delen van het autonome zenuwstelsel te herstellen.

Uit de recensies over Glycine: "Ik begon glycine te gebruiken op advies van vrienden tijdens de sessie, omdat ik koffie misbruikte om een ​​grote hoeveelheid informatie te onthouden. Storingen, geheugenstoornissen, prikkelbaarheid en slechte slaap verschenen. Een week nadat ik met glycine-inname was begonnen, lukte het me om alle onaangename gewaarwordingen. Slaap en geheugen zijn verbeterd. "

Wat je moet weten:

Deze lijst met de beste vrij verkrijgbare remedies tegen slapeloosheid is verre van compleet. Iedereen kan nieuwe medicijnen toevoegen of ruilen, aangezien de effectiviteit van het medicijn grotendeels te danken is aan de individuele respons.

Veel "dubbels" worden niet vermeld. Dus het medicijn "Dormiplant" bevat net als de beschreven "Persen" citroenmelisse, munt en valeriaan. Homeopathische geneesmiddelen worden niet beschreven, omdat ze geen definieerbare effectieve dosis hebben en niet kunnen worden beschouwd vanuit het oogpunt van evidence-based medicine.

Kortom, u moet aandacht besteden aan situaties waarin slapeloosheid een symptoom wordt van gevaarlijke ziekten. Slapeloosheid kan dus wijzen op de volgende gezondheidsproblemen:

  • hyperthyreoïdie. Subfebrile temperatuur, gewichtsverlies, opvliegendheid en prikkelbaarheid treden op;
  • stress, het optreden van depressie. Dergelijke slapeloosheid kan aanhoudend en chronisch zijn;
  • slaapapneu;
  • Ziekte van Parkinson;
  • vaatziekten van de hersenen, gevolgen van beroertes, dementie.

Als het niet mogelijk was om de onaangename symptomen van een slaapstoornis binnen een paar dagen te stoppen, dan moet je niet op zoek naar krachtiger medicijnen, maar moet je zeker een arts raadplegen.